Voordelen van LiFePo4-batterijpakketten voor gewone gebruikers

Voordelen van LiFePo4-batterijpakketten voor gewone gebruikers

Lithium-ijzerfosfaat dient als positieve elektrode in deze batterijpakketten. Dit materiaal biedt veel voordelen op het gebied van levensduur en veiligheidsprestaties. Het mooie is dat deze units tot wel 2000 keer kunnen worden opgeladen zonder explosiegevaar. Bovendien zijn ze gemakkelijk te gebruiken wanneer ze in serie worden geplaatst. Hieronder staan 8 voordelen van deze units.

1. Hoge laad- / ontlaadefficiƫntie

LiFePo4 is een type lithium-ionbatterij. Ze staan bekend als krachtige batterijpakketten en daarom hebben ze veel voordelen ten opzichte van Ni-Cd- en Ni-MH-batterijen. Ze bieden een veel hogere laad-/ontlaadefficiƫntie. U kunt genieten van een rendement tot 90% bij ontlading.

2. Hoge veiligheidsprestaties

Het goede is dat de P-O-binding in deze eenheden vrij stabiel is en niet zal weggooien of instorten, in tegenstelling tot lithiumkobaltaat. Deze units zijn bestand tegen hoge temperaturen.

Volgens veel rapporten vatte slechts een klein deel van het circuit vlam toen een kortsluittest werd uitgevoerd. In een ander experiment voerden ze een hoogspanningsladingstest uit. Ze ontdekten dat de beveiliging tegen overladen behoorlijk hoger is dan bij andere soorten batterijen.

3. Lange levensduur

LiFePo4-batterijen Karpervissen zijn een soort lithium-ionbatterij die gebruik maakt van lithium-ijzerfosfaat. Loodzuur-exemplaren hebben een levenscyclus van ongeveer 300 tot 500 keer. Aan de andere kant kunnen LiFePo4-exemplaren een levenscyclus van meer dan 2000 keer hebben.

Wat de theoretische levensduur betreft, kan deze onder ideale omstandigheden tot 8 jaar bedragen. Als u een speciale oplader gebruikt, kunt u het apparaat in 1,5 minuut volledig opladen om 1,5C op te laden. Aan de andere kant kun je niet genieten van deze prestaties van een loodzuuraccu.

4. Indrukwekkende temperatuurprestaties

De hoogste temperatuur die deze units kunnen weerstaan, ligt tussen 350 en 500 graden. Aan de andere kant is lithiummanganaat niet bestand tegen temperaturen hoger dan 200 graden. Het temperatuurbereik is -20C en 75C.

5. Hoge capaciteit

In tegenstelling tot gewone eenheden zoals loodzuur, bieden deze batterijen een grote capaciteit die varieert tussen 5AH en 1000AH.

6. Geen geheugeneffect

Oplaadbare Kamperen batterijen kunnen vaak heel goed werken in verschillende omstandigheden als ze niet volledig ontladen zijn. In dit geval ervaren deze producten een vermindering van hun capaciteit. En dit concept staat bekend als het geheugeneffect.

Het goede nieuws is dat je met LiFePo4-batterijen niet zo'n probleem hebt, ongeacht de laadtoestand.

7. Lichtgewicht

Als de capaciteit hetzelfde is, zijn LiFePo4-batterijen lichter dan loodzuurbatterijen. In feite zal het gewichtsverschil 30% zijn van dat van loodzuurexemplaren.

8. Milieuvriendelijk

Ten slotte bevatten LiFePo4-batterijen geen zware metalen of andere soorten zeldzame metalen. Met andere woorden, ze zijn vrij van giftige stoffen. Daarom zijn ze veilig voor het milieu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *